Встановлення світлодіодного освітлення у КЗ «Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ст." На реалізації

Доданий
30.07.2019
Номер
3
Енергозбереження

Мета проекту – замінити непрацюючі, енергозатратні люмінесцентні лампи на сучасні енергоефективні світлодіодні світильники для забезпечення належного рівня штучного освітлення у класних кімнатах та кабінетах школи. Переобладнання освітлення у класних кімнатах підвищить енергоефективність закладу і знизить витрати на електроенергію.

Автор проєкту
Бюджет
50 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
с Миколаївка
Адреса
Квітнева вулиця, 1, Софіївський район, Миколаївка

Опис

Мета проекту

Переобладнати освітлення у шкільних приміщеннях шляхом заміни непрацюючих, енергозатратних люмінесцентних ламп на сучасні енергоефективні світлодіодні світильники для забезпечення належного рівня штучного освітлення у класних кімнатах та кабінетах школи. Підвищення рівня енергоефективності закладу освіти.

Проблема

Будівля школи введена в експлуатацію у 1988 році. Згідно з проектом освітлення у класних кімнатах забезпечується люмінесцентними лампами ЛД40. За 31 рік експлуатації вони на 70% вийшли з ладу, не функціонують, є енергозатратними. Більшість ламп під час роботи створюють шум, миготять. Найбільша проблема – стан освітлення наносить шкоду здоров’ю дітей – утворенню розладів зору. За даними медичного огляду вади органів зору в учнів нашої школи на 1 місці серед інших захворювань ( 35 учнів).

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Встановлення нових світлодіодних ламп, по-перше, сприятиме створенню оптимальних умов для навчання учнів у класах та кабінетах, збереження їх зору. Так як, за висновками лікарів, недостатнє і неправильне освітлення призводить до прогресуючого погіршення здоров’я, зниження працездатності, підвищення стомлюваності.
По-друге, світлодіодні світильники, лампи - реальна економія електроенергії. Вони насьогодні є найбільш енергозберігаючими освітлювальними приладами, які майже вдвічі економніші за люмінесцентні і в 10 раз - за лампи розжарювання.
Наприклад, в кабінеті інформатики встановлено 25 люмінісцентних світильників, які мають по 2 лампи – споживання електроенергії становить 2000 Вт. При встановленні світлодіодного освітлення споживання скоротиться до 468 Вт. (13 світильників по 36 Вт).

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Встановлення світлодіодного освітлення сприятиме покращенню освітнього середовища для учнів школи, місця роботи для працівників закладу. Батьки учнів та мешканці громади користуватимуться якісним освітленням під час відвідування закладу та проведення різноманітних заходів.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Реалізація проекту забезпечить створення комфортних, оптимальних умов для роботи та навчання учнів та працівників закладу. Збереження їх здоров’я. Встановлення ЛЕД – ламп – це економічно вигідно, екологічно безпечно. Значно підвищиться енергоефективність закладу.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Підбір постачальника якісної, сертифікованої продукції; брак коштів; відсутність підтримки проекту з боку мешканців громади.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі Софіївської ОТГ?

Так.
так

Інформація про співфінансування

Співфінансування відсутнє.

Співавтори

Співавтори відсутні.

Я посадова особа

Ні.
ні

Фотографії