Створення рекреаційної зони відпочинку загальногромадського призначення в с.Запорізьке На реалізації

Доданий
30.07.2019
Номер
4
Навколишнє середовище

Проект спрямовано на створення кращих умов для відпочинку та дозвілля мешканців сіл Запорізьке та Братське. За допомогою реалізації проекту, буде створено естетичне облаштування населеного пункту , здорового відпочинку та дозвілля. Проект дозволить згуртувати населення, залучити односельців до спілкування.

Автор проєкту
Бюджет
100 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
с Запорізьке
Адреса
Постного вулиця, Софіївський район, Запорізьке

Опис

Мета проекту

Проект спрямовано на створення кращих умов для відпочинку та дозвілля мешканців сіл Запорізьке та Братське, шляхом облаштування паркової зони та для покращення естетичного виду в центрі села Запорізьке біля школи та сільського клубу. Встановлення огорожі дозволить зберегти вже насадженні дерева та квіти та ті, що будуть насадженні в майбутньому. Також огорожа буде слугувати бар’єром від свійських тварин, що шкодять насадженим деревам та квітам. За допомогою реалізації проекту, буде створено естетичне облаштування населеного пункту,розвиток інфраструктури , здорового відпочинку та дозвілля. Проект дозволить згуртувати населення, залучити односельців до спілкування. В подальшому на створеній рекреаційній зоні будуть проводитись масові заходи, розважальні ігри та дні села.
Люди з обмеженими можливостями без перешкод матимуть доступ до рекреаційної зони, проект розроблено з урахуванням потреб всіх категорій населення.

Проблема

Вже декілька років існує проблема з випасом свійських тварин та заїздом машин на територію з насадженими деревами та квітами. Дерева та квіти кожного року потрібно оновлювати, тому що вони не приживаються та пошкоджуються тваринами. Центр села має не естетичний вигляд. На території села немає місця для відпочинку, спілкування односельців на природі.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Огородження земельної ділянки парканом буде слугувати бар`єром від випасу свійських тварин та заїзду машин. Встановлення огорожі дозволить зберегти вже насадженні дерева та квіти та ті, що будуть насадженні в майбутньому. На цій території буде встановлено альтанку та лавочки для комфортного відпочинку та спілкування людей. Люди з обмеженими можливостями також матимуть можливість відпочивати в парковій зоні.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

жителі с. Запорізьке та с. Братське, в кількості 560 чоловік.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

В результаті створення паркової зони збільшиться кількість місцевого населення, яке буде брати участь в активному відпочинку, відновлено рекреаційний потенціал парку, підвищення інвестиційної привабливості території громади, у парку будуть поновленні зелені насадження, створення платформи для спілкування та згуртування громадян.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

- брак коштів;
- не підтримка мешканців;
- стихійні лиха.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі Софіївської ОТГ?

Так.
Так

Інформація про співфінансування

Софіївська ОТГ

Співавтори

Співавтори відсутні

Я посадова особа

Ні.
Ні

Фотографії