Сучасна бібліотека – культурно-дозвілевий центр громади в селі Миколаївка На реалізації

Доданий
30.07.2019
Номер
6
Культура

Бібліотека на селі є найбільш доступним безкоштовним культурним закладом для місцевої громади і виконує чимало місій. Це своєрідний довідковий, інформаційний та освітній центр та місце реабілітації соціально незахищених прошарків суспільства, а ще - центр якісного проведення дозвілля мешканців села.

Автор проєкту
Наталя
Наталя Телевна
Бюджет
100 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
с Миколаївка
Адреса
Софіївський район, Миколаївка

Опис

Мета проекту

Мета проекту передбачає створення у Миколаївській сільській бібліотеці мультимедійного простору для зустрічей, навчання, обміну думками та ідеями, місця для проведення культурних масових заходів для жителів усіх вікових категорій.
Маємо надію створити сучасну територію для спілкування усіх без винятку жителів громади: дітей та молоді, людей поважного віку, чоловіків та жінок.Такожплануємостворити при бібліотеці клуби за інтересами для різних категорій населення. Маємо намір регулярно організовувати різноманітні заходи для обговорення книг, фільмів, різнопланові зустрічі для підвищення культурного та освітнього рівня населення.

Проблема

Проблематика даного проекту заключається у тому, що зараз Миколаївська сільська бібліотека нагадує закинуті та забуті Богом і людьми приміщення: старі вікна та двері, через які дує вітер та біжить вода під час дощу; відсутність опалення, що унеможливлює проведення ремонту; старі меблі, що давно вийшли з ладу. У селі Миколаївка уже довготривалий час( з часів розформування колгоспів) немає клубного закладу і людям елементарно немає де зібратися, на мою думку, це головна проблематика проекту.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Пропонуємо переоблаштувати приміщення нашої бібліотеки в сучасний культурно-дозвілевий центр, де всі жителі села матимуть змогу знайти заняття до душі в теплому, затишному приміщенні та невимушеній обстановці. Маємо надію створити сучасну територію для спілкування усіх без винятку жителів громади: дітей та молоді, людей поважного віку, чоловіків та жінок. Також плануємо створити при бібліотеці клуби за інтересами для різних категорій населення.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Результатами реалізації даного проекту, зможуть користуватись усі без виключення вікові групи мешканців, починаючи від дітей дошкільного віку, закінчуючи людьми похилого віку.У зв'язку з тим, що приміщення бібліотеки розташоване на другому поверсі адміністративної будівлі старостинського округу, що унеможливлює потрапляння до бібліотеки людини з обмеженнями у пересуванні (колясочники), людей з інвалідністю та маломобільних груп населення, передбачено замовлення бажаної літератури у телефонному режимі у працівника бібліотеки та доставлення її за адресою читача.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

- буде створено сучасний культурно-дозвільний центр на базі сільської бібліотеки-центр комунікацій, спілкування та публічного життя;
- зросте імідж сільської бібліотеки, яка здатна згуртувати ти розважити жителів громади;
- буде створено умови для заповнення відвідувачами читального залу навіть влітку;
- у бібліотеці буде створено дитячий куточок;
- будуть проводитися на базі новоствореного культурно-дозвільного центу різні культурні, мистецькі, освітні заходи та акціїдля жителів усіх верств населення.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

ризик можливого підвищення цін на сировину, готові товари, апаратуру та виконання робіт. У майбутньому можуть збільшитись витрати на комунальні послуги: енергоносії.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі Софіївської ОТГ?

Так.
так

Інформація про співфінансування

Косметичний ремонт приміщення бібліотеки ( клеєння шпалер та побілка стелі) та матеріали для його проведення буде виконано та придбано жителями с. Миколаївка і розцінено як внесок у розвиток громади.
Під час реалізації проекту пройдуть акції для жителів села «Подаруй дитячу книгу для бібліотеки» та «Іграшка – елемент щасливого дитинства», що сприятимуть наповненню новою дитячою літературою та іграшками дитячого куточка у бібліотеці.

Співавтори

відсутні

Я посадова особа

Ні.
ні

Фотографії