Бібліотека розвитку та дозвілля «Мері Поппінс». На реалізації

Доданий
17.07.2019
Номер
2
Культура

Основною ціллю нашого проекту є створення дозвілєвого центру для молодих сімей, малозабезпечених родин, сімей, які перебувають в скрутних життєвих ситуаціях, прийомних сімей та будинків сімейного типу, сімей з особливими потребами.Ми запрошуємо дітей віком від 3 до 10 років для нетривалого перебування за погодженням бібіліотекаря та батьків їх у комфортному, безпечному, всерозвиваючому середовищі

Автор проєкту
Вікторія
Вікторія Ваньо
Бюджет
100 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
смт Софіївка
Адреса
вул. Шкільна, 16, смт Софіївка

Опис

Мета проекту

Основною метою нашого проекту є створення дозвілєвого центру для молодих сімей, малозабезпечених родин, сімей, які перебувають в скрутних життєвих ситуаціях, прийомних сімей та будинків сімейного типу, сімей з особливими потребами.
До складу Софіївської ОТГ відноситься 19 населених пунктів. Де проживають 75 малозабезпечених родин, 87 багатодітних сімей, 193 неповні сім'ї, 12 сімей національності роми, діє 2 будинки сімейного типу та 3 прийомні сім'ї. Селище Софіївка є центром ОТГ, де знаходяться всі заклади соціальної підтримки ЦНАП, ЦСССДМ, Територіальний центр (надання соціальних послуг), відділ розвитку соціальної сфери виконавчого комітету Софіївського селищної ради. Багато сімей, які приїджають за довідками та вирішенням своїх нагальних проблем(звернення до лікаря, оплата комунальних послуг, отримання субсидії та інше) не знають де їм на цей час залишити свою дитину. КЗ « Софіївська бібліотека» Софіївської селищної ради є публічним закладом доступним для населення ОТГ і має можливість забезпечити дану послугу.

Проблема

Втілюючи в реалізацію проект «Бібліотека розвитку та дозвілля « Меррі Поппінс» допоможе вирішити цю важливу проблему. Бібліотека буде центром відпочинку, розвитку та проведення дозвілля для дітей. Ми запрошуємо дітей віком від 3 до 10 років для нетривалого перебування за погодженням бібіліотекаря та батьків їх у комфортному, безпечному, всерозвиваючому середовищі. Досвідчені фахівці бібліотеки, зможуть комфортно активно зайняти дитину читаючи книги, проводячи ігри, уроки пізнання, малювання, перегляд лялькових вистав, мультфільми, пізнавальних програм.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Унікальність пропонованого проекту полягатиме в організації загального простору, де кожен може зайнятися своєю справою. Не залишаємо осторонь і батьків, коли діти розвиваються в компанії однолітків та ровесників під наглядом бібліотекаря, волонтерів та активних читачів, батьки матимуть можливість отримати консультації психолога, лікаря, безоплатну правову допомогу від спеціалістів ОТГ і отримувати та передавати досвід виховання та спілкування з молодими сім'ями. Молоді батьки досить часто мають справу з проблемами психологічного характеру після появи дітей, жінки часто « випадають» зі звичного їм соціуму. Розвивати власну справу молодим мамам значно складніше, так як їх обов'язок - виховання дітей. Актуальним є питання, як поєднати роботу в декреті без відриву від сім'ї, як домогтися балансу між роботою та особистим життям. Тож реалізація цього проекту допоможе активним батькам і ми маємо надію, що спонукатиме демографічному зростанню населення. Особливу увагу ми звернемо на людей з особливими потребами. Це консультації з питань дитячого читання, особистісного росту, сімейних відносин, лекцій.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект розрахований на дітей віком від 3 до 10 років, багатодітні родини, малозабезпечені сім’ї, сім’ї які перебувають в скрутних життєвих ситуаціях, молоді сім’ї, прийомні сім’ї та будинки сімейного типу, сім’ї з особливими потребами. Очікуване охоплення 800 дітей та 150 родин.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Впровадження нових послуг для батьків та їх дітей по організації творчого дозвілля в спеціалізованому розвиваючому просторі під наглядом бібліотекаря, формування у малечі їх перших вражень про бібліотеку. Для молодих сімей це центр перетворень життя громади і активної соціальної інституції. Це сприяє активізації волонтерської діяльності, залучення активних читачів, стимулюючи їх до самовираження і творчої ініціативи.
Завдяки даному проекту у бібліотеці буде створено: - зону індивідуального і групового читання книг; - зону рухливих ігор; - зону для перегляду мультфільмів, відеофільмів. Це майданчик для особистих презентацій, майстер-класів, зустрічей, порад. Даним проектом ми прагнемо зробити крок до розширення можливостей для жителів ОТГ.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Непорозуміння з боку батьків.
Брак коштів.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі Софіївської ОТГ?

Так.
Так

Інформація про співфінансування

Не має.

Співавтори

Не має.

Я посадова особа

Ні.
Ні

Фотографії