Бібліотечний коворкінг - сучасний простір у центральній бібліотеці громади На реалізації

Доданий
31.08.2020
Номер
13
Культура

Коворкінг- центр - це простір для самостійної роботи,обговорення ідей та ініціатив. Проєкт передбачає створення комфортного простору, який поєднає в собі: функціональність, затишок і зона для індивідуальної роботи.Головні акценти проєкту направлені на розвиток теоретичних та практичних навичок, саморозвиток та інтелектуальну працю.

Автор проєкту
Дарина
Дарина Глушенко
Бюджет
50 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
смт Софіївка
Адреса
вул. Шкільна, 16, смт Софіївка

Опис

Мета проекту

Коворкінг - центр - це принципово нова модель роботи бібліотеки з користувачами. Це майданчик для спілкування і реалізації власних творчих проєктів: майстер - класів, презентацій, виставок тощо. У коворкінг - центрі безкоштовно надаються різні види послуг, якими можуть скористатися всі жителі громади: доступ до мережі інтерне та WI-FI, різноманітні курси - тренінги, майстер - класи по рукоділлю та ремонту одягу, послуги юриста (співпраця з Бюро правової допомоги, проведення вечорів відпочинку. Коворкінг - центр - це простір для самостійної роботи, обговорення ідей та ініціатив, місце зустрічей, та інтелектуального дозвілля.

Проблема

На сьогоднішній день в селищі з'являється попит на 3-ті місця, так звані місця і не робота, і не дім, де можна змістовно провести вільний час. І тому простір бібліотеки, може чудово підійти як таке місце, для ділових або неформальних зустрічей. Велика частина бібліотек, нажаль, завмерла в своєму розвитку і залишається на рівні радянських часів, однак існують і виключення - коли бібліотеки, які шукають вирішення цих проблем, впроваджують інноваційні методики роботи. Однією з таких бібліотек є Софіївська центральна бібліотека. Для багатьох мешканців громади, ця бібліотека є не тільки місцем, де можна взяти книжку та познайомитись з українською культурою, а також це місце де можна змістовно провести вечір у колі однодумців та стати учасником клубів за інтересами. Хочемо , щоб таких людей стало більше.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Переформатування бібліотеки у сучасний, відкритий, інтерактивний коворкінг - центр є перспективним, бо книгозбірня вже має інформаційно - комунікативне середовище, що сприяє накопиченню різних знань. Працювати, вчитися, відпочивати в центрі зможуть будь - які користувачі. Перевагою бібліотечного коворкінгу буде його безкоштовність.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проєкт розрахований на різні вікові категорії та соціальні групи, перш за все - соціально - незахищені верстви населення, пенсіонери.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Реалізація проєкту насамперед буде вирішувати одну з найголовніших проблем у селищі, а саме створення неформального 3-го місця, яке дуже потрібно для активізації населення, спілкування та здобуття нових практичних знань та навичок. Зустрічі у бібліотеці, в свою чергу, спонукають до залучення нових читачів, спонукають до читання та проведення цікавого змістовного дозвілля.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Інфляція, збільшення цін на товари.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі Софіївської ОТГ?

Так.

Інформація про співфінансування

Немає

Співавтори

Немає

Файли